Vyvazena strava

#1

Dobrý deň,

aký máte názor na to, že jedlo by malo byť vyvážené nielen čo sa vitamínov/minerálov týka, ale aj jednotlivých surovín? Nemôže jednostranná strava spôsobiť zhoršenie intolerancie (prípadne alergie) na lepok, ovos, alebo sóju?

Ďakujem.

0 Likes

#2

Dobrý den Tomáši,

děkujeme za zprávu od Vás. Mana je nutričně vyvážené jídlo, nejen ze strany zastoupení mikronutrientů (tedy vitaminů a minerálů) a makronutrientů, ale i z hlediska kvality surovin, kde jsou tyto nutrienty obsaženy. Veškeré suroviny odebíráme od světově nejlepších dodavatelů, jelikož na kvalitě ingrediencí nám opravdu záleží a rádi za ni připlatíme… Co více? Všechny vstupní suroviny jsou před použitím podrobeny důkladnému testování ve státem certifikovaných laboratořích, abychom zajistili, že při výrobě našich produktů jsou využívány pouze ty nejkvalitnější ingredience.

Když se člověk zamyslí nad tím, co denně během dne konzumuje, u většina lidí patří Vámi zmíněný oves, nebo sója v potravinách k často zastoupeným. Proto si myslím, že není správné je vytyčovat z Mana složení. Naopak! Tvrdíme, že člověk musí vnímat Mana Prášek i Mana Drink (i jakékoliv jiné nutriční jídlo) jako celek - nevytyčovat jednotlivé suroviny. Pestrý jídelček se doporučuje právě aby člověk z jídla přijmul všechny potřebné živiny (brambory obsahují škrob tedy glukosu, zelenina zase vitamíny a vlákninu, vajíčka bílkoviny). Mana toto řeší skladbou všech živin ze 40 ingrediencí do jednoho nápoje, takže všechny živiny, vitamíny a minerální látky obsahuje v doporučených dávkách, tak aby tělu nic nechybělo.
Na co bych ráda upozornila je fakt, že Mana neobsahuje surovou sóju, ale pouze její izolát. Při výrobě sojového izolátu je technologickému zpracování věnována velká pozornost. Dochází k odstranění balastních látek a potenciálních alergenů - tudíž lidí trpějící intolerancí nemusejí mít s takto upravenou sójou problém jako v surové podobě.

V Maně se složením výrobků zabývá tým 5 odborníků včetně hlavního technologa Mrg. Marka Humpla, což jsou lidé vysokoškolsky vzdělané v potravinářství i chemii a právě na jejich odborným názoru dochází k neustálému vývoji Many. Nicméně již teď je Mana to nejkoncentrovanější jídlo tohoto typu na trhu (nejen u nás, ale i v zahraničí).
Při formulaci Many vycházíme z doporučení WHO (Světové zdravotnické organizace) i EFSA (Evropské asociace pro bezpečnost potravin) a zkušeností z klinické medicíny a složení inovujeme a přizpůsobujeme současnému poznání.

Díky právě tomuto složení můžeme tvrdit, že Mana je nutričně vyvážené jídlo, tedy kompletní, které Vašemu tělu dodá všechny makro- (sacharidy, tuky, bílkoviny, vláknina ) a mikroživiny (vitaminy a minerály), které potřebuje. Tělo efektivně využije chemicky konzistentní spektrum aminokyselin, potřebuje konkrétní vitaminy a minerály, glukosu a mastné kyseliny. Enzymy dokážou v našem těle přeměnit jen molekuly o dané struktuře, bílkoviny ze soji se skládají ze stejných aminokyselin jako proteiny živočišné. K stimulaci a růstu střevní mikrobioty fungují beta-glukany, ze kterých střevní bakterie vytváří pro nás účinné látky. V Maně jsme zvolili ovesné beta-glukany.

Veškeré informace o Maně najdete na našich webových stránkách (v záložce FAQ: https://blog.mojemana.cz/o-mane )

Doufám, že je má odpověď dostačující.

S přáním hezkého dne,

Veronika, tým Výzkumu a Vývoje

Mana

0 Likes