Nešla by přidat varianta 'Bez umělého sladidla' ?


#1

Vidím, že Mana teď nově přichází v různých příchutích, takže už zvládáte úpravy receptůry pro různé varianty.
Nebylo by průchozí přidat další variantu v základní chuti, ale bez sukralózy? Díky za zvážení.


#2

Není dlouho, co jsme se na surovinu- konkrétně sukrálozu zaměřili. Na trhu existuje velké množství sladidel jak přírodních, tak i syntetických. Těmito sladidly jsme se pokoušeli sukralozu nahradit, nicméně sukraloza se ukázala jako nejlepší sladidlo. I přesto budeme nadále pracovat na alternativě současného sladidla! :slight_smile:


#3

Mne nejde o nahrazeni sukralozy jinym umelym sladidlem, ale sladidlo uplne vynechat.
Chapu, ze Mana musi chutnat sladce, aby byla pristupna novym zakaznikum, lidem, kteri ji vyzkousi poprve nebo s ni zacinaji.
Ale pro pravidelne uzivatele, kteri byli - po racionalni uvaze - schopni vzdat se ruznych chuti v tradicnim jidle (ktere treba predtim vyhledavali: kysela, horka, uzena, smazena… ) protoze vedi, ze Mana jim dava vse, co potrebuji, tak verim, ze tito lide se snadno vzdaji i chuti (umele) sladke.


#4

Děkujeme! Teší mne, že nad tímto faktem takto přemýšlíte. Jak jsem již napsala, na vývoji Many neustále pracujeme a budeme hledat novou alternativu. Teď nemyslím, že ta alternativa musí být sladidlo, nicméně surovina, který by zachovala stejně tak vynikající chuť jako je nyní.

S přáním hezkého dne,
Veronika, tým Výzkumu a Vývoje


#5

Mana v obyčejné verzi mi chutná. Cítím chuť vloček, sušenek, možná palačinky. Už se mi i stalo, že byl čas oběda a já na ni měla vyloženě chuť. Nevím jak bych si zvykla, jak by MANA chutnala. Ale to jsem nevěděla ani, když jsem zkoušela první drink :smiley:
Určitě budu raději, když se najde jiná, vhodnější surovina, která přinese i skvělou chuť a zároveň potřebné hodnoty. :slight_smile:


#6

@veronika.holomkova: Díky za reakci a přeju vám (a trochu sobecky i sobě :wink: ), aby jste onu surovinu, která zachová tak stejně vynikající chuť, našli. Ikdyž chápu, že to bude výzva, protože látky sladké chuti jsou buď úmělá sladidla, nebo cukry s vysokým, tedy nežádoucím, glykemickým indexem.
Kdybyste si v mezičase chtěli ušetřit úsilí, mám typ: 1) vzít stávající recept 2) odstranit sukralózu 3) hotovo.

@Monika : chuť Many je skutečně výtečná, zvlášť když vezmeme v úvahu, že obsahuje všechny živiny, z nichž ne všechny mají sami o sobě dobrou chuť. Kdo by se nechtěl celý život živit palačinkami a ještě k tomu bez výčitek :wink: Jenom škoda, že to (v tenhle okamžik) není možné bez umělého sladila


#7

Krásný den, taky se přimlouvám za variantu bez sukralózy. Moc děkuji. :slight_smile: Jana


#8

Z dlouhodobého hlediska užívání našeho produktu, musí být chuť Many co nejvíce neutrální. Odstraněním sukralózy (která je v Maně jen ve stopové množství) nedojde pouze k odeznění lehké sladkosti, nicméně dojde k odkytí některých chutí surovin, které by nemusely většina lidem vyhovovat. Jak už jsem psala, na vývoji Many neustále pracujeme a snažíme se pro Vás i nás vytvořit to nejlepší, co je v našich silách! Hezký den :slight_smile:


#9

@veronika.holomkova: chápu že nechcete hýbat chutí, abyste nepřišli o zákazníky, ale nevím, co brání přidat jednu variantu bez umělých sladidel, pro pokročilé uživatele, kteří něchtějí dělat nutričně-zdravotní kompromisy a jsou pro to ochotni utlumit svůj hedónismus


#10

Jenže pokud po odstranění sladidla Mana změní chuť a třeba nedejbože přestane chutnat, tak se obávám, že tato verze moc nadšenců mít nebude…


#11

Podle mě to stojí aspoň za zkoušku; pokud to bude jen varianta, neohrozí mainstream ani baseline. Hodně lidí sladí čaj nebo kafe - z těch, kteří tyto nápoje teprve objevují, dost možná většina - a mezi pravidelnými a zkušenými pijáky je zase velký podíl těch, kteří nesladí - a trpké, hořké tóny si vychutnávají.


#12

Děkujeme za Vaši podporu! :slight_smile: Máte pravdu, nicméně se pokusíme vymyslet něco, s čím bude každý spokojený! :slight_smile:


#13

Nooo. Víme, že zavděčit se opravdu všem je nadlidský úkol. Nicméně Vám v tom držím palce a věřím, že nás zase něčím úžasným překvapíte. :slight_smile:


#14

Rozumím. Nicméně věřím, že není moc rozumné doručit neúplný produkt a doufat, že to každý dotáhne po vlastní ose. Minimálně to nezní jako hudba budoucnosti. Ne ve většině.


#15

Varianta bez umělého sladila nejde, protože by nechutnala všem (“pokusíme vymyslet něco, s čím bude každý spokojený” / “zavděčit se všem je nadlidský úkol”), zatímco varianta Sunlight - “prosluněný tropickým létem” jde. Díky za ochotu a trpělivost.


#16

A čo tak použiť napríklad stéviu? Lebo dlhodobé (každodenné) užívanie syntetických sladidiel sa mne osobne nezlučuje so “super jedlom”, “super nápojom”, resp. potravinou, ktorá má mať nutrične vyvážené zloženie. Osobne sa čudujem, že odporúčate užívať umelé sladidlo dlhodobo…


#17

Osobně já bych moc rád verzi bez sladidel minimálně vyzkoušel. Zároveň samozřejmě rozumím, že vyvinout nebo třeba jen upravit stávající výrobu není krok na pár minut. Na druhou stranu všechny nové příchutě mi přijdou nepřirozeně umělé, vůbec mi nechutnají - a taky šlo o novinku. Jinak já i stávající mana mark 5 origin ochucuji banánem skrz smoothiemaker a je to prostě geniální, takže bez sladidel bych tam dal ovoce víc. Každopádně chápu, že to není nápad použitelný pro tak velkou skupinu uživatelů many, takže jestli, tak to ještě potrvá.


#18

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz, moc si ho vážíme. Musíte vnímat Manu komplexněji a ne z ni vytyčovat jednotlivé suroviny. Mana je nutričně vyvážené jídlo, které dodá Vašemu tělo všechny živiny, které vaše tělo potřebuje. Během vývoje Many byl kladen důraz výhradně na kvalitní obsah živin. Z dlouhodobého hlediska bylo žádoucí vytvořit produkt, který je chuťově neutrální, skvěle chutná a neomrzí se. V naší laboratoři jsme testovali mnoho dalších sladidel, včetně těch přírodních a i v současnosti sledujeme nejnovější sladidla, který jsou na trhu.

Sladidlo, které chuťově nejvíce vyhovuje, tedy sukralóza, je považováno za jedno nejbezpečnější používané sladidlo. Při porovnání s jinými sladidly má sukralóza nejlepší chuť a patří k nejpoužívanějším sladilům na trhu.

Přírodní sladidlo jako je stévie navozuje po konzumaci Mana prášku či drinku dlouhotrvající, až nepříjemný pocit sladkosti. Přírodní látky bychom neměli vždy považovat za ty nejlepší. Právě ty nejučinější jedy pocházejí z přírody. Všechny vstupní suroviny jsou klinicky ověřené a schváleny pro aplikaci do potravin.
Pokud budete mít další otázku, neváhejte nás kontaktovat.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Veronika Holomková,

tým Vývoj & Výzkum

Mana (edited)


#19

Děkujeme za Vaši odezvu.
Mrzí nás, že Vám nové příchutě nevyhovují, třeba vás více osloví blížící se příchutě Mana Prášku :slightly_smiling_face: Jak už jsem psala v odpovědi výše, je důležité vnímat Manu komplexně a ne vytyčovat jednotlivé suroviny. Mana je nutričně vyvážené jídlo, které obsahuje všechny potřebné živiny a dodá Vašemu tělo všechny látky, které vaše tělo potřebuje. Budu se opakovat, ale během vývoje Many byl kladen důraz výhradně na kvalitní obsah živin a volbu kvalitních ingrediencí. Z dlouhodobého hlediska bylo žádoucí vytvořit produkt, který je chuťově neutrální, skvěle chutná a neomrzí se. V naší laboratoři jsme testovali mnoho dalších sladidel, včetně těch přírodních a i v současnosti sledujeme nejnovější sladidla, která jsou na trhu. Sukralóza je jedno z nejbezpečnějších používaných sladidel v potravinářství. Pokud máte k dispozici, nebo možnost ochutnat samotnou bílkovinu izolovanou ze soju troufám si odhadnout, že vám takto chutnat nebude a při další aplikaci budete hledat způsoby jak nepříjemnou hořkou chuť zakrýt. Věřte, že právě chuť Many je hlavním tématem naší výzkumné a vývojové laboratoře.