Mana a horká voda

Dobrý den,
dneska jsem si zkusila udělat Manu Dream na způsob horké čokolády a musím říct, že mi tak chutná ještě víc, Mana s kávou taky zní jako dobrý nápad… S tím ale s tím přichází otázka, jestli se horkou vodou nezbavím nějakých vitamínů nebo jiných látek v Maně? Případně při jaké teplotě budou zachovány všechny důležité látky?
Děkuji za odpověď

Dobrý den,

děkujeme za váš dotaz a zárověň i typ na přípravu Many. Ovšem bohužel, pro Mana prášek, který se připravuje s vodou, doporučujeme použít teplotu vody max. do 40 stupňů Celsia. Nad touto teplotou už dochází ke kvalitativnímu znehodnocování živin, především vitaminů ze skupiny B, vitaminu C a nenasycených mastných kyselin jako je EPA/DHA/ALA.

Kvalita výrobku může být ovlivněna také dodržováním skladovacích podmínek. Mana Prášek i Mana Drink doporučujeme skladovat na suchém a tmavém při teplotě 10-25°C (chlazení není potřebné). Výrobky určitě nesmějí být vystaveny přímému slunečnímu záření. Za předpokladu správného skladování je minimální trvanlivost nenačatého balení 1 rok od data výroby. Po otevření je Mana Drink určen k okamžité spotřebě. Mana drink chraňte také před mrazem. U Mana prášku je minimální trvanlivost také 1 rok od data výroby, ale po otevření sáčku je 100% bezpečná konzumace do 1 měsíce.

Přejeme hezký den a neváhejte se na nás obrátit s dalšími dotazy
Zuzana, Mana